Osteopathie Kaijen
Voor volwassenen, kinderen en baby's
Osteopathie algemeen

Het woord osteopathie is een samenvoeging van de twee Griekse woorden Osteon en Pathos. Osteon betekent weefsel en de meest dichte vorm van weefsel is os, wat bot betekent. Pathos betekent gevoel. Dus in de osteopathie gaat het om het voelen van de beweging van de weefsels.

Osteopathie is een manuele onderzoek- en behandelmethode waarbij alle weefsels in het menselijk lichaam worden onderzocht en zo nodig behandeld. Osteopaten zoeken naar de oorzaak van een klacht waarbij ze kijken naar het hele lichaam omdat het lichaam als een eenheid wordt gezien. Zij gaan ervan uit dat bewegingsverlies van bijvoorbeeld de schedel, de botten, de wervels, de spieren, de organen, de zenuwen, de bloedvaten en het bindweefsel een oorzaak kan zijn voor het ontstaan van klachten.

Een osteopaat werkt alleen met de handen en kan op deze manier dit bewegingsverlies onderzoeken en behandelen. Door het herstellen van de normale bewegingsmogelijkheid wordt een verbetering verkregen van de vloeistoffendoorstroming in het lichaam (zoals arterieel en veneus bloed, hersenvloeistof en lymfe). Dit zal het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren waardoor klachten zullen verminderen of verdwijnen. Osteopathie is een zachte, soms stevige behandelmethode, die het menselijk lichaam respecteert. Omdat de aanraking zo zacht is, is het ook een zeer goede behandelmethode bij kinderen en zuigelingen.

Osteopathie onderscheidt zich van andere manuele therapieŽn doordat de osteopaat niet alleen de gewrichten, botten en spieren behandelt, maar ook andere weefsels zoals de schedel en de organen.

Osteopathie Kaijen
J.G. Kaijen   Osteopaat DO-MRO
Onder de Linden 9
7241 EL  Lochem
Telefoon:  0573 - 280 285
info@osteopathie-kaijen.nl
DO-MRO, geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en lid van het NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie)