Osteopathie Kaijen
Voor volwassenen, kinderen en baby's
Osteopathie voor baby's

De geboorte van een baby is meestal een bijzondere en blijde gebeurtenis waarbij de bevalling vaak zonder al teveel grote problemen verloopt. Toch is in een mensenleven juist de geboorte ťťn van de meest stressvolle gebeurtenissen die een mens kan meemaken. De baby wordt namelijk tijdens de bevalling onderworpen aan enorme krachten van de baarmoeder (weeŽn) die er voor zorgen dat er stuwing plaatsvindt in het geboortekanaal.

De baby moet wenden en draaien bij het uitpersen en ondervindt daarbij weerstand van het benige bekken en de bekkenbodem-spieren van de moeder.

Dankzij de grote fontanellen en een goede beweeglijkheid van de schedelbotstukken kan het hoofd van de baby zich vervormen als antwoord op de krachten die het moet ondergaan tijdens de bevalling. Deze vervormingen van het hoofd verdwijnen meestal op een natuurlijke manier.

Echter, als de krachtsinwerking op de schedel van de baby te sterk is geweest, kan het zijn dat de baby zelf niet in staat is om dit bewegingsverlies op te vangen. Deze te grote krachtsinwerking kan onder andere ontstaan doordat het bekken van de moeder te nauw is of de baby te groot, het bekken niet beweeglijk genoeg is, de bevalling te snel of juist heel langzaam verloopt of door het toepassen van hulpmiddelen als een zuignap. Er kunnen hierdoor irritaties ontstaan van onder andere de hersenvliezen, de zenuwen, de bloedvaten of de botstukken. Ook problemen in de wervelkolom, de schouder, het bekken, de heup, de enkel, de organen, het bindweefsel, enzovoort, kunnen een oorzaak zijn voor het ontstaan van allerlei klachten. Ook na een keizersnede kunnen klachten ontstaan, met als oorzaak bijvoorbeeld een verkeerde ligging of doordat er rondom de baby te weinig vruchtwater aanwezig was om in te bewegen.

Er wordt veel geschreven over het zogenaamde KISS-syndroom. Dit is een afkorting van een Duits woord en betekent Kopfgelenk Induzierte Symmetrie StŲrung. Hiermee wordt een functiestoornis bedoeld van de bovenste nekwervels bij kinderen vanaf de geboorte tot aan de leeftijd van twee jaar. Na de leeftijd van twee jaar wordt de term KIDD-syndroom gebruikt. Dit betekent Kopfgelenk Induzierte Dyspraxie Dysgnosie. Vrij vertaald betekent dit een door de hoofdgewrichten geÔnduceerde storing in het handelen en in het verwerven en verwerken van kennis.

Een functiestoornis van de bovenste wervelkolom kan verschillende symptomen veroorzaken. Echter, er zijn meer mogelijke oorzaken voor het ontstaan van deze symptomen dan alleen een probleem van de bovenste wervels, zoals bijvoorbeeld een functiestoornis van de schedelbotstukken of de organen. Andere mogelijke oorzaken dan hierboven genoemd kunnen zijn: voeding, bepaalde ziektes en allergieŽn. Het is daarom belangrijk dat uw baby of kind zo volledig mogelijk door een osteopaat wordt onderzocht. Dit kunt u laten doen in de praktijk voor Osteopathie in Lochem van J.G. Kaijen, Osteopaat DO-MRO.

Osteopathie Kaijen
J.G. Kaijen   Osteopaat DO-MRO
Onder de Linden 9
7241 EL  Lochem
Telefoon:  0573 - 280 285
info@osteopathie-kaijen.nl
DO-MRO, geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en lid van het NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie)