Osteopathie Kaijen
Voor volwassenen, kinderen en baby's
Osteopathie bij kinderen

Tijdens het opgroeien van kinderen vinden er vele veranderingen plaats in het lichaam. Het lichaam zet een groeispurt in, de spijsvertering verandert, de hersenen groeien/veranderen en er vindt in de loop van de tijd een hormonale ontwikkeling plaats. Kortom, genoeg processen die anders kunnen verlopen dan gewenst. Hierdoor kunnen problemen ontstaan bij een kind als "niet mee kunnen doen" of "anders" zijn. Uiteindelijk kunnen er leer-, gedrags- en concentratieproblemen ontstaan. U kunt dus denken aan bijvoorbeeld ADD, ADHD en dyslexie.

Als er tijdens de geboorte ook nog eens complicaties zijn geweest (zie osteopathie bij baby's), dan is het kind dubbel belast met allerlei processen waar het zelf niets aan kan doen.

Ook bewegingsbeperkingen kunnen er voor zorgen dat kinderen niet goed functioneren. Door het losmaken van diverse weefsels, botten, organen, bloedvaten en zenuwen kan het kind zich na de behandeling al snel vrijer en rustiger voelen, meer ontspannen zijn en beter in zijn of haar vel zitten.

 

 

 

 

Osteopathie Kaijen
J.G. Kaijen   Osteopaat DO-MRO
Onder de Linden 9
7241 EL  Lochem
Telefoon:  0573 - 280 285
info@osteopathie-kaijen.nl
DO-MRO, geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en lid van het NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie)