Osteopathie Kaijen
Voor volwassenen, kinderen en baby's
Praktijkinformatie

Sinds 2002 is Johan Kaijen, osteopaat DO-MRO, werkzaam in zijn praktijk voor osteopathie in Lochem. Daar onderzoekt en behandelt hij baby's, kinderen, volwassenen en (top)sporters uit Nederland en Duitsland. De osteopaat J.G. Kaijen werkt veel met de methode ge´ntegreerde technieken van Frank de Bakker.

Na zijn studie fysiotherapie heeft Johan Kaijen gewerkt in Duitsland waar hij 10 jaar een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie heeft gerund. Daar heeft hij goed kunnen samenwerken met verloskundigen, kinderfysiotherapeuten en verschillende specialisten, waaronder kinderartsen. Hierdoor heeft hij een ruime ervaring opgebouwd in het behandelen van en omgaan met baby's en kinderen.

Zijn eindwerk bij het afstuderen bestond uit een onderzoek bij vrouwen met ongewild urineverlies waarvan de titel luidt: osteopathische behandeling van de blaas bij stressincontinentie. Dit is ongewild urineverlies bij onder andere hoesten, niezen, springen, rennen of persen. Het onderzoek gebeurde in samenwerking met een gynaecoloog. Een samenvatting van dit onderzoek is gepubliceerd in De Osteopaat (dit is het verenigingsblad van de NVO) en in het jaarboek 2001 van de IAO (The International Academy of Osteopathy).

Na de vijfjarige opleiding tot osteopaat DO-MRO heeft Johan Kaijen naast diverse cursussen ook de tweejarige postgraduate opleiding kinderosteopathie gevolgd. Aansluitend heeft hij de opleiding "Ge´ntegreerde technieken" van Frank de Bakker gedaan. Volgens deze methode wordt het lichaam nog meer als een dynamisch geheel onderzocht, geŰvalueerd en behandeld. Bovendien wordt er nog meer rekening gehouden met de embryologische ontwikkeling van de mens. Door kennis te hebben van deze embryologie kunnen er nog meer en betere relaties worden gelegd tussen de verschillende structuren in het lichaam. Behandelingen blijken hierdoor effectiever te zijn.

Verder heeft Johan Kaijen een medische basisopleiding gevolgd in Duitsland.

Osteopathie Kaijen
J.G. Kaijen   Osteopaat DO-MRO
Onder de Linden 9
7241 EL  Lochem
Telefoon:  0573 - 280 285
info@osteopathie-kaijen.nl
DO-MRO, geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en lid van het NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie)